Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofta kebab

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
ząbki czosnku 3
jajko 1
tymianek 1 szczypta
sól do smaku
ziele angielskie 7 ziaren
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kofta kebab

Kroki postępowania

1
Wołowinę dwukrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, utarty czosnek, tymianek, sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą oraz utarte na proszek ziele angielskie. Na koniec wbijamy jajko.
Krok 1 - Kofta kebab foto
2
Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Formujemy podłużne szaszłyki które przekuwamy kijem do szaszłyków. Odstawiamy na 2h do lodówki.
Krok 2 - Kofta kebab foto
3
Po wyjęciu z lodówki, kebaby wkładamy na rozgrzaną patelnię grillową posmarowaną oliwą.
Krok 3 - Kofta kebab foto
4
Smażymy ok 20-30 minut co jakiś czas obracając kebaby.
Krok 4 - Kofta kebab foto
5
Zrobione kebaby powinny mieć barwę ciemnobrązową. Smacznego.
Krok 5 - Kofta kebab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.09.2013 10:49
na pewno bardzo smaczny
Izabela/bella81 29.08.2011 14:07
poproszę jednego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak