Sposób przygotowania

Grzanki: ½ czerstwej bagietki, 3 łyżki masła, 6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski), 1 łyżeczka keczupu

Ogórki opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie odcedzić, a do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

Przygotować grzanki: Bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Na każdym plasterku bułki zrobić kleks z keczupu. Kromki zrumienić w piekarniku.

Zupę podawać z grzankami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam zupę ogórkową:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być naprawdę dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka177

    pycha ;-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    całkiem dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Ja też uwielbiam zupke ogórkową:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    brzmi fajnie i pewnie równie dobrze smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię kwaśne zupki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbujemy zobaczymy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna zupka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetyczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !