Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z cielęciną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łyżek pokrojona w kostkę pieczeń cielęca lub szynka 10 łyżek
sok z kiszonych ogórków 1 szklanka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
sól - -
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
rosół wołowy 4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat - -
ogórek kiszony 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z cielęciną

Grzanki: ½ czerstwej bagietki, 3 łyżki masła, 6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski), 1 łyżeczka keczupu

Ogórki opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie odcedzić, a do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

Przygotować grzanki: Bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Na każdym plasterku bułki zrobić kleks z keczupu. Kromki zrumienić w piekarniku.

Zupę podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.04.2013 12:14
apetyczna zupa
Justyna Jussstiii 10.09.2011 13:16
smaczne
marcia71 06.08.2011 19:26
pycha
jasiek 21.07.2011 19:40
świetna zupka:)
Natalia37
Natalia37 26.06.2011 20:32
spróbujemy zobaczymy
kriso 15.04.2011 12:02
ciekawy przepis
jasiek 15.03.2011 19:43
lubię kwaśne zupki
Magdalena80 13.03.2011 23:35
brzmi fajnie i pewnie równie dobrze smakuje
AgaS10 01.02.2011 14:05
Ja też uwielbiam zupke ogórkową:)
szajba2 21.12.2010 13:57
całkiem dobre
Agnieszka177 03.08.2010 13:27
pycha ;-)
Barbara55 22.06.2010 11:55
może być naprawdę dobra
Agnieszka_B 09.05.2010 22:29
Uwielbiam zupę ogórkową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak