Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z kokosem
Kroki postępowania
Przestudzone ciasto posmarować dżemem, a następnie wyłożyć masę kokosową. Piec jeszcze 30 minut. Po 20 minutach koniecznie przykryć ciasto arkuszem folii aluminiowej.
masło lub margaryna | 12,5 dag |
cukier | 15 dag |
żółtko jajek | 1 szt. |
mąka krupczatka | 15 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól | szczypta |
dżem z owoców leśnych | 20 dag |
sok z cytryny | 2 łyżki |
jajko | 2 szt. |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
mąka | 4 dag |
wiórki kokosowe | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: