Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 50 dkg
mąka 10 dkg
cukier
olej
pieprz, sól
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dyni

Dynie orać,oddzielić pestki,zetrzeć na tarce.
Wymieszać z mąką i jajkiem, dodać sól i pieprz.
Kłaść na rozgrzany olej i formowac placuszki.
smażyc z obu stron na złoty kolor.
Podawać z dowolna konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.06.2012 10:25
takich jeszcze nie jadłam ale pewnie są smaczne
etka 17.07.2011 14:37
uwielbiam dynie, takie placki to na pewno rarytas!
agano 13.07.2011 08:05
ciekawe
Jaheira11 02.07.2011 23:24
pychota
agata1722
agata1722 12.03.2011 17:59
czasem można zjeść
tulipan
tulipan 25.08.2010 11:44
Nie lubię dynia bleee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak