Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy i oczyszczamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Ziemniaki obieramy, gotujemy 10 min w osolonej wodzie, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w półplastry. cebulę obieramy i kroimy w krążki. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Powstałym sosem polewamy warzywa. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !