Sposób przygotowania

Owoce przebrać,wymieszać z żelfixem,
zagotowac ciągle mieszająć,dodać cukier i cukier waniliowy,znów zagotować i mieszać jeszcze przez 5 min.
Zdjąć z ognia i mieszać aż piana zniknie.
Gorącą konfiturę przekładamy do słoików,
od razu szczelnie zamykamy i ustawiamy słoiki od góry dnem.
Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 5 min.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Czyli ich nie pasteryzujesz?
  • 6
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    Nie , własnie to jest fajne że nie trzeba ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 10
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwelbiam takie swojskie marmoladki :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    2 w 1 i jakie smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A jak pachnie zimą .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania68

    Uwielbiam komfitury a tym bardziej własnej roboty :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !