Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zawijaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółt 8 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zawijaski

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w podłużne paseczki.Układać je na plastrze schabu i zawinąć mocno, spiąć wykałaczką lub jeśli nie mamy akurat wykałaczek obwiązać nicią, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Jajko rozbić w misce, do drugiej wsypać bułkę tartą, obtaczać mięso najpierw w jajku, później w bułce.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć ruloniki, aż będą rumiane.

Moje nieco się przypiekły:-)
Nie powinny być aż tak spieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 19.09.2011 08:52
apetycznie wyglądają
Emilia22 28.08.2011 09:47
aż ślinka cieknie na sam widok
Yvonne 27.08.2011 21:41
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak