Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w podłużne paseczki.Układać je na plastrze schabu i zawinąć mocno, spiąć wykałaczką lub jeśli nie mamy akurat wykałaczek obwiązać nicią, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Jajko rozbić w misce, do drugiej wsypać bułkę tartą, obtaczać mięso najpierw w jajku, później w bułce.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć ruloniki, aż będą rumiane.

Moje nieco się przypiekły:-)
Nie powinny być aż tak spieczone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    świetny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie na sam widok
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !