Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane prawdziwki z cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki 2 kg
cebula 1 sztuka
sól 2 łyżki
woda 1 litr
ocet 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane prawdziwki z cebulą

Grzyby oczyścić, opłukać, moczyć przez kilka godzin, ponownie opłukać i przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać pokrojoną w pół talarki cebulę i sól. Gotować około 30 minut. Z pozostałych składników przygotować zalewę. Grzyby po ugotowaniu odsączyć, przełożyć do słoików na 3/4 wysokości i zalać gorącą zalewą octową. Od razu zakręcać i odstawiać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.02.2014 22:22
Bardzo lubię grzybki marynowane
IKrakowianka 13.09.2012 20:46
super do sałatek
Katarzyna/kate1980 26.04.2012 21:38
wspaniałe
bercik1 28.09.2011 23:13
Smaczne są.
Iwusia 25.07.2010 11:13
Mój facet uwielbia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak