Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion cielęcy 2 kostki
szparag zielony 250 gram
ziemniak 2 sztuki
marchew 1 sztuka
koper 2 łyżki
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
ryż 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zupa

Oczyścić, umyć i pokroić szparagi w kawałki 2 cm. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Bulion rozpuścić w litrze wody. Dodać warzywa i ryż, gotować aż zmięknie. Dodać śmietanę i koperek, doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.01.2013 09:53
bardzo fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak