Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku mieszamy i odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia,mieszamy z mąką cukrem cukrem waniliowym dodajemy rozczyn z drożdży,żółtko jajko oraz zapach.Roztopione masło powoli dodajemy do ciasta,wyrabiamy ręcznie lub mikserem do momentu aż ciasto przestanie się kleić i zostawiamy na 2 godziny do wyrośnięcia przykryte ściereczką w ciepłym miejscu.Układamy w prostokątnej formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tatą.Ciasto powinno mieć grubość 1,5 centymetra,na nim układamy pokrojone w płatki masło i migdały.Pieczemy w 220 stopniach 20 min na złoty kolor.Po upieczeniu polewamy lukrem z cukru pudru gorącej wody i łyżki soku z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !