Sposób przygotowania

Z białek ubijamy sztywną pianę,dodajemy cukier,następnie dodajemy żółtka i krótko ubijamy żeby piana nie straciła sztywności,następnie dodajemy po łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Tortownicę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą,wlewamy ciasto do przygotowanej tortownicy i pieczemy biszkopt w 165 stopniach.Upieczony i ostudzony kroimy na pół.Dwie galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.Jedną lekko zastygnniętą dodajemy do ubitej śmietany ciągle miksując.Układamy w tortownicy na przemian biszkopt,krem biszkopt krem.Na wierzch układamy owoce i zalewamy lekko tężejącą drugą galaretką.Schładzamy w lodówce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !