Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wieloowocowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
śliwki 1 kg
gruszki 1 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wieloowocowy

Jabłka i gruszki obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, śliwki przepołowić i usunąć z nich pestki. Owoce włożyć do rondla, wymieszać, wsypać cukier i odstawić na kilka godzin. Następnie gotować na małym ogniu aż masa owocowa się zeszkli.
Gorący dżem przełożyć do czystych słoików. Mocno zakręcić i odpowietrzyć, ustawiając słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak