Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszone kabaczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczki 1 kg
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
czosnek kilka ząków
Gorczyca biała cała Prymat kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszone kabaczki

Pół litra wody gotujemy z dodatkiem soli cukru pieprzu ziela angielskiego listków laurowych i gorczycy i odstawiamy.Warzywa myjemy osuszamy i kroimy w kostkę i układamy w słoikach,dodajemy obrane i pokrojone ząbki czosnku.Zalewamy ostudzoną zalewą i zakręcamy.Zostawiamy 3 dni w temperaturze pokojowej a następnie przenosimy w chłodne zaciemnione miejsce lub pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.11.2011 00:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak