Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chutney porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier 1/2 kg
ocet winny 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chutney porzeczkowy

Porzeczki myjemy osuszamy obieramy z szypułek zasypujemy cukrem i odstawiamy aby puściły sok tak około pół godziny.Następnie dusimy mieszając aż powstanie jednolita masa,dodajemy przyprawy do smaku oraz ocet i mieszając smażymy jeszcze pół godziny.Rozlewamy do wyparzonych słoików i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.Dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.10.2011 14:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak