Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka z patisonami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
papryka żółta 1,5 kg
przyprawa do marynowania ogórk
ocet 10 % 3 szklanki
woda 2,5 litra
sól 3 łyżki
cukier 1 szklanka
olej
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka z patisonami

Paprykę dokładnie umyć,wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałki.Z patisonów odciąć końcówki.Do słoików wsypać po łyżce przyprawy do marynowania ogórków. Paprykę i patisony wsadzić do słoika, zalać gorącą zalewą,oraz dodać po łyżce oleju.Słoiki wstawić do garnka z wodą i gotować 5 minut.
ZALEWA:Do garnka wlać 2,5 litra wody,3 szklanki octu,wsypać szklankę cukru oraz 2 łyżki soli.Zalewę mocno podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 04.04.2012 10:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak