Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka do obiadu II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 1,5 kg
ocet 10 % 3 szklanki
woda 2,5 litra
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
przyprawa do marynowania ogórk 1 opakowanie
olej
patison kilka szt
ogórki 0,5 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka do obiadu II

Warzywa dokładnie umyć.Paprykę żółtą pokroić na kawałki,z patisonów i ogórków obciąć ogonki.Do słoików wsypać po łyżce przyprawy do konserwowania ogórków.Warzywa wsadzić do słoika, zalać gorącą zalewą,oraz dodać po łyżce oleju.Słoiki wstawić do garnka z wodą i gotować 5 minut.
ZALEWA:Do garnka wlać 2,5 litra wody,3 szklanki octu,wsypać szklankę cukru oraz 2 łyżki soli.Zalewę mocno podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.03.2012 16:24
ciekawy pomysł.
ewelinapac 28.11.2011 13:24
dobre
eduszo
eduszo 19.11.2011 15:34
Nie ma to jak własne wyroby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak