Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki szynkowe z nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 0,5 kg
Szczypiorek cienki 1 peczek
jajko 4
majonez 2 łyzki
śmietana 12% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki szynkowe z nadzieniem

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Obrac i drobno pokroić. Polowe szynki pokroic w plasterki, a resztę na drobna kosteczke. Połowe szczypiorku posiekac drobno.
Krok 1 - Ruloniki szynkowe z nadzieniem foto
2
Jajka wymieszać z drobna szynką i szczypiorkiem, dodać majonez i śmietane. Doparwic do smaku.
Krok 2 - Ruloniki szynkowe z nadzieniem foto
3
Tak powstałe nadzienie nakładać na plasterki szynki i zwijac w ruloniki. Związać szczypiorkiem.
Krok 3 - Ruloniki szynkowe z nadzieniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.10.2011 21:29
super
stokrotka 27.08.2011 23:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak