Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jezynami i borówkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dkg
margaryna 25 dkg
cukier puder 12 dkg
żółtko jajek 2
śmietana 12% 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
masa
masło 1 kodtka
kakao 3 łyżki
sok z cytryny
cukier puder 0,5 szklanki
reszta:
galaretka cytrynowa 1
galaretka wiśniowa 1
jagody
jeżyny
winogrona
brzoskwinia

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jezynami i borówkami

Kroki postępowania

1
Posiekać tłuszcz z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Krok 1 - Babeczki z jezynami i borówkami foto
2
Przygotowac galaretki w połowie podanej wody. Wlac do głębokiego talerza i odstawić – najlepiej na noc do stężenia.
Krok 2 - Babeczki z jezynami i borówkami foto
3
Margarynę utrzeć na puch. Dodać cukier puder i jeszcze trochę pomiksować. Do połowy dodac kakao do drugiej sok z cytryny.
Na zimne babeczki nakładać masę, udekorować galaretka i owocami. Winogrona przed nałozeniem wypestkowac, a brzoskwinie obraż ze skórki i pokroić na cienkie plasterki.
Krok 3 - Babeczki z jezynami i borówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 19.07.2012 19:21
pychota
stokrotka 05.09.2011 22:23
super
ewasylwia 28.08.2011 16:40
zjadłabym taką
ziutula
ziutula 27.08.2011 15:36
kawę mam i czekam na pyszne babeczki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak