Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowo-drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dkg
mieso kurczaka bez kości 40 dkg
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowo-drobiowa

Mięso opłukać,uformowac prostokatne plastry,delikatnie rozbic.
oprószyc solą i pieprzem,skropic oliwą.
Na większym prostokącie wołowiny ułożyć płat mięsa drobiowego,położyc kawałki papryki,zwinąć w roladę,obwiązac nicią.
ułozyc w żaroodpornym naczyniu,posmarowanym olejem,piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 50 min.
Zdjąć nici,pokroić na równe plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.05.2011 09:46
smaczna
Allice 15.10.2010 19:19
ciekawa propozycja :)
magical66 06.10.2010 08:54
nie przepadam
eli_555 24.09.2010 21:00
muszę wypróbować
Lidia11 18.09.2010 19:01
jakoś nie przepadam za roladami
Agnieszka191 26.08.2010 20:42
jak ja lubie mięsko, na pewno zrobię
pauluna
pauluna 24.08.2010 15:55
pyszne
RenataZ-et 19.08.2010 11:05
ja też jestem smakoszem wszelkich roladek :)
Monika193
Monika193 19.08.2010 09:11
uwielbiam roladki
plocia 18.08.2010 22:38
palce lizać, przepyszne
anja3107 02.08.2010 12:20
mniam
anja3107 02.08.2010 12:20
mniam
marzencia2007 22.06.2010 11:11
rolady moje ulubione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak