Sposób przygotowania

Rabarbar i brzoskwinie obrać, pokroić w kosteczkę, włożyć do rondelka (1 pokrojoną brzoswkinię odstawić ) , dodać 2 łyżki wody, cukier, dobrze wymieszać, dusić do uzyskania gęstej konsystencji dodać odłożoną 1 brzoskwinię, cukier waniliowy, przyprawę do dań słodkich, dusić do miękkości owoców.

Gotowa konfitura powinna być gęsta, a kropla wylana na talerzyk powinna krzepnąć.

Konfiturę odstawić z ognia. Dwa słoiki (0,25l) sparzyć, wlać konfiturę, zakręcić odstawić do wystudzenia.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Świetnie nadaje się do bułeczek maślanych i naleśników.....

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !