Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru i brzoswkiń

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 30 dag
brzoskwinie 70 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
woda 2 łyżki
przyprawa do dań słodkich
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru i brzoswkiń

Rabarbar i brzoskwinie obrać, pokroić w kosteczkę, włożyć do rondelka (1 pokrojoną brzoswkinię odstawić ) , dodać 2 łyżki wody, cukier, dobrze wymieszać, dusić do uzyskania gęstej konsystencji dodać odłożoną 1 brzoskwinię, cukier waniliowy, przyprawę do dań słodkich, dusić do miękkości owoców.

Gotowa konfitura powinna być gęsta, a kropla wylana na talerzyk powinna krzepnąć.

Konfiturę odstawić z ognia. Dwa słoiki (0,25l) sparzyć, wlać konfiturę, zakręcić odstawić do wystudzenia.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Świetnie nadaje się do bułeczek maślanych i naleśników.....

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 14.09.2011 22:47
ciekawy pomysł na fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak