Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
wątróbka 30 dkg
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól, pieprz
jajko 5 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
boczek 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso i włoszczyzne ugotowaćz przyprawami w małej ilości wody.
Poddusić na oleju watróbkę i cebulę.
Ostudzone mięso,namoczoną i odciśnieta bułkę,watróbkę zemleć i dodac jajka.
Wyrobić masę ,przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatałową.
Masę przełożyć do posmarowanej olejem formy,wyrównac powierzchnię .
Piec 45 min. w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 10.02.2012 09:49
pycha
noculos 08.07.2011 21:55
pychota
noculos 08.07.2011 21:55
pychota
noculos 08.07.2011 21:55
pychota
Magdalena80 16.06.2011 23:08
pyszności
jola1512 10.05.2011 08:54
musi być dobry
jola1512 29.04.2011 09:01
musi być super
Ntalia 01.12.2010 15:50
Ciekawe:)
eli_555 13.10.2010 21:27
pychotka
Agnieszka191 26.08.2010 20:42
robił ktoś smaczne?
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:41
apetycznie wyglada
RenataZ-et 19.08.2010 11:06
Najlepszy pasztet to właśnie domowy wyrób.
Monika193
Monika193 19.08.2010 09:11
muszę zrobić taki pasztecik
plocia 18.08.2010 22:38
ooo taki robi moja mama, pyszny i lepszy niż kupny
anja3107 10.08.2010 15:33
zgadzam się - super
marzencia2007 22.06.2010 11:11
pasztet własej roboty super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak