Sposób przygotowania

BISZKOPT: Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem, dodajemy pojedynczo żółtka, margarynę oraz wymieszne i przesiane mąki, miksując na małych obrotach. Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy masę biszkoptową, pieczemy w temp 170-180 stopni ok 30 minut.

DŻEM: Rabarbar dokładnie umyć, zdjąć zewnętrzną warstwę (nitki), pokroić w krążki, posypać cukrem, odstawić na godzinkę. Natępnie podsmażyć w rondelku, rabarbar zacznie mięknąć. Gotować całość na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. (Dżem będzie gotowy gdy przeniesiona kropla ma zimny spodek będzie krzepnąć)

W czasie przygotowywania dżemu, truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na ćwiartki.

Do gotowego dżemu dodać truskawki, zamieszać delikatnie, odstawić do wystudzenia.

Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, pierwszą część posmarować naszym dżemem, przykryć drugą częścią.

Dekoracja: białko roztrzepać, dopdawać powoli cukier puder cały czas mieszając - utworzy się gęsta masa. Rozdzielić ją na pół, jedną zostawić białą, do drugiej dodać barwnika w proszku. Udekorować ciasto wedle uznania. Odstawic na kilka godzin do lodówki.

Tak przygotowane ciasto pokroić w małą kosteczkę (aby spełniało rolę ciasteczek). Smakuje naprawdę rewelacyjnie!!! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    prezentują się całkiem nieźle :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w sam raz do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !