Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z golonki część mięsa oddzielamy od kości i kroimy. Najlepiej aby golonka była lekko schłodzona, wtedy kroi się łatwiej. Ukrojone plastry (a raczej szerokie paski) wraz z odrobiną skóry lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego.


Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Z golonki to kotletów nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    powiem szczerze, że raz w życiu mi się taka golonka trafiła co z niej można było takie kotleciki wykroić
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale pomysłowo!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ciekawy przepis ! A my właśnie zapeklowaliśmy golonkę, którą za 2-3 tygodnie zrobimy w kapuście...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    surowej nie robisz? Świeża wieprzowa golonka jest dość delikatna, że zwykłe podgotowanie a potem pieczenie powinno załątwić sprawę :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajny pomysł z tym kotletem, bardzo lubię golonkę, ciekawi mnie jak smakuje przyrządzona "na kotleta".
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    w takiej wersji golonki jeszcze nie jadłam, ale na pewno jest smaczna...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !