Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
mięso mielone 300 g
Sól ziołowa jodowana Prymat
oliwa 1 łyżka
ryż 150 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Kroki postępowania

1
Paprykom ścinamy kapelusiki i wykrawamy gniazda nasienne nie przecinając ścian bocznych.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelnie. Po chwili dodajemy wyrobione z solą ziołami i pieprzem mięso mielone przesmażamy całość. Dodajemy ryz i mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do środka papryk.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem foto
3
Papryki zawijamy w folię aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C ok 20 min. Pod koniec pieczenia można folię ponakuwać aby wypłynęły soki.
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.12.2012 00:15
Pewnie dobre :D
BernadettaP 02.12.2011 06:17
pięknie wygląda :)
Jolanta_P-S 27.08.2011 15:54
smaczne musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak