Sposób przygotowania

Miąższ dyni kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. W dużym rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek, szklimy. Dodajemy paprykę z chili i razem podsmażamy, mieszając by się nie przypaliła.Następnie dodajemy pokrojoną dynię, pomidory i pokrojoną szałwię.Doprawiamy do smaku mieloną papryką,solą i pieprzem.Wlewamy wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min - do czasu aż warzywa zmiękną. W tym czasie kromki chleba kroimy w kostkę i na reszcie rozgrzanej oliwy smażymy na rumiano. Gotową zupę lekko studzimy, miksujemy i ponownie podgrzewamy. Podajemy z przygotowanymi grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !