Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia mięsem faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3
mięso mielone 200 g
papryka czerwona 1
keczup pikantny
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia mięsem faszerowana

Kroki postępowania

1
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą oraz ziołami prowansalskimi. Po kilku minutach smażenia dodajemy pokrojony miąższ cukinii (cukinie przekrawamy po połowie i pozbywamy się gniazd nasiennych, następnie miąższ kroimy w kostkę) oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 1 - Cukinia mięsem faszerowana foto
2
Usmażony farsz nakładamy na papryki w miejsca wykrojonego miąższu i gniazd nasiennych.
Krok 2 - Cukinia mięsem faszerowana foto
3
Tak przygotowane cukinie zapiekamy w temperaturze 180°C przez ok 20 min.
Krok 3 - Cukinia mięsem faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 20.05.2012 19:08
pycha
BernadettaP 03.12.2011 09:49
uwielbiam !
Izabela/bella81 28.11.2011 21:38
super:)
jolajka 14.09.2011 14:52
zapomniałam dodać, pycha:)
jolajka 14.09.2011 14:51
była dziś
Jolanta_P-S 27.08.2011 15:53
Musze wreszcie zrobić faszerowaną, tyle mam na działce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak