Sposób przygotowania

Z białek ubijamy sztywną pianę dodajemy po łyżce cukru i kolejno po jednym żółtku,na koniec wsypujemy mąkę.Wylewamy do brytfanki wyłożonej pergaminem i wysmarowanej tłuszczem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor w 160 stopniach.Następnie wyjmujemy z formy studzimy i kroimy na 8 kawałków.Połowę układamy na talerzu skrapiamy połową koniaku smarujemy konfiturą i przykrywamy drugą połową kawałków omletu,skrapiamy pozostałym koniakiem posypujemy orzechami.Całość smarujemy ubitą śmietanką i posypujemy czekoladą.Schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    omlet na zimno, jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !