Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalne smaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata chińska 3 łyżki
marchewka 1 szt
kalarepy 1/2 szt
pędów bambusa 1/2 słoiczka
oliwa 1 łyżka
tortille kukurydziane 4 szt
indyk 2 kotlety
makaron ryżowy 1/3 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalne smaki

Pierś z indyka kroimy na cienkie paseczki i marynujemy na kilka godzin przed przygotowaniem. Tortillę smażymy na patelni bez tłuszczu, odkładamy. Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie i odcedzamy. Marchew i kalarepę kroimy w paseczki. Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie razem z warzywami. Układamy na tortilli i dajemy też makaron i pędy bambusa. Zawijamy i kroimy na pół każdą tortillę i przewiązujemy nitkami makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 28.08.2011 19:54
nam bardzo smakowało :))
Henryka2 27.08.2011 15:11
Wyglądają zachęcająco.
Agnieszka97 27.08.2011 12:50
wygląda pysznie:) jak wypróbuję to zobaczę, czy równie dobrze smakuje:)
agnieszka137 26.08.2011 23:59
super
gosia47-47 26.08.2011 21:05
ekstra
pioge7 26.08.2011 21:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak