Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezowe chmurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 1/2 szkl
sól szczypta
mleko 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: bezowe chmurki

Białka ubijać ze szczyptą soli powoli dodawać cukier, ubijać tak długo aby tworzyły lekką piankę. Mleko podgrzać, na gotujące mleko delikatnie kłaść łyżką bezy gotować po 2-3 min. z każdej strony delikatnie przewracać gdyż są bardzo kruche, po ugotowaniu kłaść na papierowy ręcznik do odsączenia.Można podawać do zabajonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 10.06.2012 21:27
lubię słodkie beziki
Motorek 28.02.2012 10:56
super
m1monika 23.01.2012 18:01
pyszne
Angelika10 15.12.2011 21:12
Takich jeszcze nie jadłam,muszą być pyszne.
kuklik 12.11.2011 20:19
pyszności
Izabela28 13.10.2011 12:44
pyszności:)
Rybciia 29.09.2011 14:46
świetne
FAFIK 26.09.2011 21:55
Pyszne
malaczarna23 25.09.2011 22:11
fajne
teresa18 14.09.2011 21:10
jak wyjdą są pyszne
traktorek 04.09.2011 16:51
mniam
Ewelina47 02.09.2011 09:00
takie beziki są pyszne
szyba 26.08.2011 20:26
świetny przepis
Yvonne 26.08.2011 16:15
uwielbiam je :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak