Sposób przygotowania

Pomidory dokładnie umyć,osaczyć
ułożyc na liściach czarnej porzeczki w wyparzonych wekach.
dodac czosnek,kawałek korzenia chrzanu ,koper i majeranek.
1,5 litra wody zagotowac z solą,zalac pomidory i zamknąć słoje.
Trzymac dwa dni w temperaturze pokojowej a potem przenieść w chłodne miejsce.
gdy dobrze ukisną mozna je pasteryzować 15 min. w temperaturze 85 stopni.
Doskonały dodatek do potraw miesnych,sosów i zup.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    tego nie znałam spróbuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Jadłam kiedyś kiszone pomidory z Białorusi, nie przypadły mi do gustu, ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia do nowości ;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    coś nowego:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    kiszone to dla mnie duża nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !