Sposób przygotowania

Banany (bardzo dojrzałe) należy rozgnieść widelcem, i nie przerywając ugniatania dodajemy jajka i roztopione, ostudzone masło, a na sam koniec cukier. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z kakao, dodajemy sodę oczyszczoną, dokładnie mieszamy i przesypujemy do miski z masą bananową. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą, ale niezbyt dokładnie, powinny pozostać grudki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, do wgłębień w blaszce muffinkowej wkładamy papilotki, Ciasto przekładamy do papilotek wypełniając je do 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 15 minut, aż babeczki ładnie wyrosną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, uwielbiam muffinki! Z bananami nie jadłam:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam piec i próbować muffinki a ten smak jest jednym z moich ulubionych.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !