Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka wrocławska 2szkl
woda letnia 1szkl
sól
cebula 4
ziemniaki 1kg
ser biały kostka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Obrane,osolone ziemniaki gotujemy,odcedzamy i przeciskamy przez praskę z serem białym.Cebulę smażymy i dodajemy do farszu ,połowę zostawiamy.Farsz doprawiamy solą i pieprzem.Mąkę z solą podlewamy wodą i dokładnie szybkim ruchem wyrabiamy elastyczne ciasto.Ciasto podzielone na kawałki wałkujemy dosyć cienko ,wykrawamy kółka szklanką.Na każde nakładamy farsz łyżeczką i zlepiamy brzegi.Gotujemy w osolonej wodzie.Pierogi polewamy pozostałą cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak