Sposób przygotowania

Składniki:
* * 20 dag makaronu ryżowego nitki
* * 35 dag piersi z kurczaka
* * 40 dag mrożonki chińskiej
* * 2 łyżki sosu teriyaki
* * 10 łyżek sosu sojowego
* * olej do smażenia
* * 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
* * 1 płaska łyżeczka imbiru sproszkowanego

Makaron przygotować z godnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyć i osuszyć, po czym pokroić w paski. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na nim kurczaka przewracając, by dobrze się podsmażył. Oprószyć mięso imbirem i czosnkiem granulowanym, włożyć warzywa mrożone-mieszankę chińską.Smażyć na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.Wlać sos sojowy i sos teriyaki.Nie obawiać się, że będzie za słone. Gdy wszystkie składniki będą miękkie wyłożyć na patelnię osączony makaron ryżowy.Można jeszcze dolać oleju i doprawić. Dobrze wysmażyć i podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybkie i bardzo dobre !
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Przyznam się ,że nie jadłam jeszcze makaronu ryżowego a ochotę mam wielką .....może coś z tego wyniknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo interesujące, zamierzam wypróbować, ale w wersji wegetariańskiej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda cudownie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !