Sposób przygotowania

Składniki:
* * 2 jajka
* * szczypta soli
* * 1 czubata łyżka mąki pszennej
* * 2-3 łyżki oleju
* * 1 łyżeczka oregano
* * 2 plastry polędwicy
* * 2 plastry sera np. gouda
* * 1 mały pomidor

Jajka roztrzepać dokładnie z mąką i szczyptą soli.Wylać masę na rozgrzanym na małej patelni oleju.Smażyć na małym ogniu aż wierzch się zetnie. Zsunąć delikatnie omlet na talerz żaroodporny.Oprószyć połową oregano.Na wierzchu położyć plastry polędwicy i plasterki pomidora obranego ze skórki. Przykryć plastrami sera i oprószyć resztą oregano. Włożyć do mikrofalówki na 1,5 minuty.Podawać gorące.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !