Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
cebulka marynowana
przyprawa do gyrosa
olej do smażenia
boczek 12 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Filet kroimy na średnie kawałki oprószamy przyprawą do gyrosa, pieprzem i solą Zawijamy plastrami boczku i nakłuwamy na szpatułki do szaszłyków .
Na każdy koniec szpatułki nabijamy po jednej cebulce.
Na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane szaszłyki smażąc je z każdej strony. Podajemy do mizerii z ogórków.
Możemy je również upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.07.2012 11:18
drobiowe , delikatne i szybciej się pieka...
motyl 17.05.2012 10:40
pyszne
zdzislawa2 18.03.2012 11:42
ekstra
ben-ka 09.09.2011 08:05
super smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak