Sposób przygotowania

ogórki nie obierać, pokroić w większą kostkę. Marchew w plastryWszystko to zalać wodą zimną z kranu + szklanka soli, wymieszać i zostawić na 2-3 godziny,zamieszać od czasu do czasu Potem warzywa wyjąć i układać do słoików i zalać gorącą zalewą.
Zalewa:
12 szklanek wody, 2 łyżki soli, 4 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 2 łyżki papryki mielonej ostrej można trochę więcej. Do słoików ziele angielskie, czosnek, gorczyca, chrzan. Pasteryzować 5-6 minut

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    mogą być dobnre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Tylko ponabijac na wykałaczki i gotowe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !