Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomazanka czeska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cebula 1
drożdże 50 gram
sól do smaku
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomazanka czeska

Cebulę zeszklić na maśle,wbić jajka. Drożdże rozpuścic w wodzie i zalać \"jajecznicę\". Wszystko razem smażyć.Posolić do smaku i na końcu posypać majerankiem.
Smakuje na cieplo i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.01.2017 20:13
Po pierwsze ten "przepis" nie ma nic wspólnego z czeską kuchnią, a już tym bardziej z pastą zwaną Pomaźanka. Po drugie podajesz totalnie sknocony przepis na starą polską jajecznicę zwaną "fałszywy móżdżek" - jednak drożdży się do niej w niczym nie rozpuszcza, a roztapia na podsmazonej cebuli!
magical66 26.09.2010 11:03
wzorowy przepis
kotlet 25.09.2010 16:03
polecam
iwona332 25.09.2010 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak