Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka różowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szk
cukier 1 szk
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 16 gram
kisiel wiśniowy 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka różowa

Kroki postępowania

1
Gotowa babka kisiel-owa ta akurat jest wiśniowa bardzo smaczna polecam
Krok 1 - Babka różowa foto
2
Przygotować składniki mąkę kisiele proszek dopieczenia cukier jajka margarynę
Krok 2 - Babka różowa foto
3
Mąkę przesiać z kisielami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę dodatkami oraz olej lub stopiona i ostudzoną margarynę Dokładnie wymieszać albo zmiksować
Krok 3 - Babka różowa foto
4
Formę tortownicę natłuścić i posypać bułka tartą
Krok 4 - Babka różowa foto
5
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tarta bułką tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni na 45-60 sprawdzać patyczkiem czy się upiekło
Krok 5 - Babka różowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.12.2012 14:46
w składnikach brakuje ilości jajek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak