Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello z masą śmietankową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
margaryna 1 szt
cukier 150 g
aromat śmietankowy
kokos
alkohol
budyń śmietankowy
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello z masą śmietankową

pieczemy biszkopt z 7 jaj jasny :)
miękką margarynę ucieramy z cukrem do białości , dodajemy ugotowany i ostudzony budyń ( można zrobic z torebki w tedy nie w 0.5l mleka tylko w 1 szkl, lub robimy samemu ) ucieramy do połączenia sie składników , na koniec dodajemy aromat smietankowy i alkohol ( amaretto lub rum )
biszkopt kroimy na pół przekladamy masą , na wierzch również masa i posypujemy grubo kokosem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.01.2012 14:52
nieco inna odmiana rafaello ale każdą lubię.....
novita23 11.01.2012 12:17
pyszne ciasto
fryteczka 29.12.2011 14:13
pyszne ciasto
ewcia1312 01.12.2011 21:26
Uwielbiam rafaello
Ewelina36 16.10.2011 20:02
mmmm,pychota
tttyyyxxxzzz1 06.09.2011 17:29
proste i smaczne:)
Anna133 26.08.2011 08:36
jeśli będziemy robić budyń z torebki to mleka nie 0.5 l tylko połowe mniej bo budyn powinien byc gęsty :)
Anna133 26.08.2011 08:35
przepisu na biszkopt nie daję bo juz jest ich mnóstwo tutaj i w mojej ksiedze też jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak