Sposób przygotowania

fileta przekrajamy w poprzek by mieć cienkie kawałki , bez rozbijania doprawiamy najlepiej jasnymi przyprawami , czyli sól , vegeta ( choć ja nie używam jestesmy uczuleni na glutaminian sodu ) jasny pieprz , obtaczamy w mace , w jajku roztrzepanym a następnie w startym żłółtym serze wymięszanym z mąką i wrzucamy na wrzący tłuszcz głęboki ( jak frytki ) pieczemy chwilę ok 3 min i gotowe :)

Komentarze

  • 12
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    panierka rewelacja , dla wszystkich miłośników nie typowych smaków
  • 12
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jeśli mięsko obtoczymy w czeronej przyprawie np, papryka to po upieczniu bedzie wyglądać na przypalone , jeśli to nie będzie wam przeszkadzało to oczywiście można :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo oryginalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !