Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka w mięsnej skorupce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
woda 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 kostka
bułka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka w mięsnej skorupce

Mięso mielone przygotować jak na klasyczne kotlety, obkleić nim ugotowane jajka i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na małym gazie, gdy kotlety będą zimne przekroić je na dwie porcje. Układamy w głębokim talerzu opierając o ścianki, środek ma być wolny. Kostkę rosołową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i zalać kotlety do 1/2 ich wysokości. Po zastygnięciu galaretki podajemy z ostrą ćwikłą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.09.2012 12:56
Domyślam się, że smaczne, bo na takie wyglądają.
MagdaXXX 11.04.2012 14:16
fajne
Misiek1 26.08.2011 15:15
Ciekawa propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak