Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 kg
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z rabarbaru

Rabarbar oczyszczamy, obieramy, kroimy na 1 cm kawałki, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie dokładamy pokrojoną na kawałki wanilię i smażymy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ok 30-45 min, gdy dżem zacznie krzepnąć, gorący przekładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem na ok. 30 min lub pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 20.11.2011 08:27
fajne
czekoladka_m 26.08.2011 14:04
Fajny przepis, w przyszłym roku wypróbuję!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak