Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Gotować 3 minuty, przecedzić i przelać zimną wodą. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Ogórki obrać, pokroić w kostkę i dodać do kalafiora. Jajka pokroić na ósemki i dodać do warzyw. Posypać solą, białym pieprzem i posiekanym koperkiem. Dodać majonez i delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super się prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    I zapomniałam o jednym składniku - ryżu jaśminowym (dodałam torebkę ryżu ugotowanego na sypko)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zostało mi trochę kalafiora. Już wiem jak go wykorzystać.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prosta, ale jaka smaczna:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fajna propozycja z kalafiorem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno wypróbuję;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    kalafior w każdej postaci uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo smaczna sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    DorotaZ

    Szybka sałatka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !