Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odparowaniu należy je zmielić, albo po prostu przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Teraz dosypujemy stopniowo mąkę ilość mąki zależy od tego jak wilgotne są ziemniaki. Wyrabiając ciasto ręką musimy zdecydować, czy ciasto jest już wystarczająco plastyczne i na tyle mało lepiące, żeby dało się je rozwałkować i potem formować pierogi. Ja zazwyczaj na ½ kg ziemniaków zużywam miej więcej ¾ szklanki mąki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawa nazwa, ciekawe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nazwy nie znałam, dlatego zajrzałam ;) zapisuję do ulubionych i zrobię sama.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nazwy nie znałam, dlatego zajrzałam ;) zapisuję do ulubionych i zrobię sama.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Rewelacyjne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny przepis! szczegółowo opisany do tego efekt niespotykany. Nie często ma się możliwość zjeść takie danie, a tu mamy jego dokładny opis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !