Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pieczarkowy z wieprzowiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 70 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
proszek pieczarkowy 3 łyżki
masło 2 łyżki
woda 1/2 l
Rama Cremefine do gotowania 50 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pieczarkowy z wieprzowiną

Mięso oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę, a następnie przełożyć na patelnię. Dodać łyżkę masła, posypać solą i dużą ilością czarnego pieprzu. Podsmażyć kostki mięsa z każdej strony i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki wraz z obraną i pokrojoną w piórka cebulą, pozostałym masłem, solą i pieprzem. Przełożyć do garnka z mięsem. Dodać wodę, zagotować i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodać proszek pieczarkowy i Ramę Cremefine do gotowania. Wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.

Przepis na proszek pieczarkowy znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27173/proszek-pieczarkowy.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 24.01.2012 14:06
bardzo lubi? takie danie
Gosia40 03.09.2011 19:29
Chętnie zjadłabym taki obiadek:)
pawel6 31.08.2011 21:26
To jest to, co małe tygryski lubią najbardziej:)
kriso 28.08.2011 14:30
pychota
Misiek1 26.08.2011 15:09
Mistrzowsko przyrządzony!
pacpaw 25.08.2011 22:42
fajnie się pieczarki zachowały w sosiku. Nigdy nie robiłem z przekrojonych tylko po połowie, ale to już zmieniam :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak