Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini z sosem serowym i salami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron bucatini 200 g
ser topiony 100 g
mleko 30 ml
salami 15 dag
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini z sosem serowym i salami

Salami kroimy w kosteczkę i prażymy w rondelku. Gdy zacznie się wytapiać tłuszcz (jak będzie mocno tłuste salami trochę tłuszczu można odlać) wlewamy mleko i dodajemy serek topiony oraz tarty ser żółty. Podgrzewamy na małym ogniu nieustannie mieszając do rozpuszczenia się sera i uzyskania jednolitej masy. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię i polewamy go sosem. Chwilkę podgrzewamy dokładnie mieszając, aby sos połączył się z makaronem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.09.2012 22:33
musi być pyszne
goofy9 01.06.2012 22:37
ciekawy przepis, na pewno wypróbuję
Andysz 02.05.2012 22:16
fajny;)
smakowita 09.12.2011 21:29
mniam ,mniam -kolejne smakowitości
misia53 24.10.2011 19:37
Ja makaronik też w kazdym wydaniu......
Jolanta_P-S 26.08.2011 07:14
poprosze porcję
ben-ka 25.08.2011 23:06
zjem każdy makaron:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak