Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mięso mielone 600 gram
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Umyj dokładnie kapustę,wytnij głąb.Delikatnie rozdziel liście. Gotuj w garnku do miękkości liści.Zetnij grube warstwy.Ryż ugotuj na sypko,wymieszaj z mięsem mielony.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć,dodaj do mięsa,dopraw pieprzem i solą.Na każdym liściu rozłożyć po łyżce farszu.Dobrze zawinąć.W garnku na dnie rozłóż liście,na nich gołąbki,zalej nie wielką ilością wody lub bulionem i gotuj na wolnym ogniu ok 50 minut.Podawać z sosem pomidorowym.PYCHOTA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.08.2013 10:05
muszę zrobić
pajbek 04.06.2013 21:04
Gołąbki uwielbiam, pycha :-)
hastalavista 11.10.2012 13:37
uwielbiam :)
Dorian 29.12.2011 08:01
apetyczne
berys18 02.11.2011 14:55
fajny przepis
Grazyna0211 18.10.2011 14:35
lubię gołąbki
Seba 09.10.2011 09:54
smaczne
IKrakowianka 24.09.2011 20:18
pycha
Monika193
Monika193 22.09.2011 16:45
uwielbiam gołąbki
ben-ka 04.09.2011 09:48
dawno nie robiłam gołąbków,trzeba się za nie wziąć.
smakoszek 30.08.2011 18:21
pyszne
Kopiko1983 27.08.2011 19:26
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak