Sposób przygotowania

Umyj dokładnie kapustę,wytnij głąb.Delikatnie rozdziel liście. Gotuj w garnku do miękkości liści.Zetnij grube warstwy.Ryż ugotuj na sypko,wymieszaj z mięsem mielony.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć,dodaj do mięsa,dopraw pieprzem i solą.Na każdym liściu rozłożyć po łyżce farszu.Dobrze zawinąć.W garnku na dnie rozłóż liście,na nich gołąbki,zalej nie wielką ilością wody lub bulionem i gotuj na wolnym ogniu ok 50 minut.Podawać z sosem pomidorowym.PYCHOTA

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam gołąbków,trzeba się za nie wziąć.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię gołąbki
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Gołąbki uwielbiam, pycha :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !