Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska w cieści

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,80 kg
boczek wędzony 5 plastrów
por 2 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ciasto francuskie 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska w cieści

Mięso włożyć do miski, przyprawić solą , pieprzem, ziołami prowansalskimi, dodać jajko i dokładnie wyrobić. Na aluminiowej folii uformować z mięsa prostokąt. Pory bardzo dokładnie umyć , wrzucić na 8 minut na osolony wrzątek. Wyjąć i osuszyć. Owinąć plastrami wędzonego boczku, ułożyć na mięsie, zacisnąć brzegi i owinąć folią. Mięso upiec w 180C i ostudzić. Wyjąć z folii, ułożyć na płacie rozmrożonego ciasta, zacisnąć, wstawić do piekarnika, upiec na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.09.2011 20:48
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak